31 Mart 2016 Perşembe

BCAA Nedir?

fitness supplement kullanımı

Genel olarak ilaç gibi gözüktüğü için zararlı bir şey gibi algılanan supplement çeşitidir. Ama işin aslı öyle değildir. BCAA bir besin takviyesidir. Yediğimiz besinlerin içinde de bulunurlar. İlaç değildir.

BCAA; kasların onarımından gelişmesine kadar kas dokuları için her türlü desteği sunuyor olamasının yanı sıra, testesteron hormonunun salgılanmasını tetikleyerek kas kütlelerinin büyümesini sağlama, kas dokusu haricinde başka dokuları da onarabilme, antrenman esnasında vücudun kan şekerini dengeleme gibi bir sporcu için ihtiyaç duyulacak her türlü faaliyeti tek başına destekler.

Ancak en büyük etkileri kasların gelişimi üzerindedir. Protein tozu ile beraber kullanılması durumunda inanılmaz sonuçlar alabilirsiniz.

Ne Zaman Kullanılmalı?

Antrenmandan hemen önce 15 gr, antrenman esnasında 15 gr ve antrenmandan 2 saat sonra (tok karnına) 15 gr BCAA kullanımı kısa süre içinde gözle görülür etkiler sağlayacaktır. Ancak bu durum biraz maliyetli olabilir.BCAA'ların fiyatı biraz tuzludur. Maliyeti düşürmek için antrenmana başlamadan hemen önce 10 gr BCAA kullanımı ve antrenmandan sonra kullanılan whey proteini ile beraber 10 gr BCAA, yeterli olacaktır. Ancak ne şekilde yaparsanız yapın; antrenmandan hemen önce, 1 saat veya 30 dk. değil, hemen önce ve en az 10 gr BCAA kullanmış olun.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : BCAA ileri düzey vücut geliştirme için önerilir.

30 Mart 2016 Çarşamba

Lor Peynirli CheeseCake Tarifi

proteinli tatlı tarifi

Sporcuların tatlı ile arası pek yoktur. Çünkü şeker kas gelişimini engeller. Ama biz sporcularında canı bazen tatlı bir şeyler çekebilir. Fakat dışarıda yiyeceğimiz bir tatlı fit olsun diye değil, tatlı olsun diye hazırlanır. Bu nedenle mutfağa girmeli ve kendi tatlınızı kendiniz yapmalısınız. Bu sayede içerisindeki şeker miktarını kontrol edebilir, hatta içerisine biraz protein tozu katabilirsiniz. Tercih sizin. Bugün lezzeti ile damaklarda tat bırakan cheesecake tarifi ile karşınızdayız. İçerisindeki lor peyniri kaslarınızı geliştirecek ve tadı ile tatlı ihtiyacınızı giderebileceksiniz. İşte Lor Peynirli CheeseCake hazırlamanız için gereken malzemeler;

Lor Peynirli CheeseCake Malzemeleri

  • Kepekli Bisküvi
  • Lor Peyniri
  • Yumurta
  • Yoğurt
  • Pirinç Unu
  • Yağ
  • Limon

Lor Peynirli CheeseCake Besin Değerleri (100 gr)

Kalori : 320 kcal
Karbonhidrat : 26 gr
Protein : 6 gr
Yağ : 23 gr

Lor Peynirli CheeseCake Nasıl Yapılır?

  • Kepekli bisküvileri un haline gelinceye kadar ezin ve üzerine sıcak tereyağını dökün. Boş bir tepside tabana yayın. Üzerini bir bardak vb. bir şey ile bastırabilirsiniz. Bu cheesecakein altı kısmı olacak.
  • Daha sonra lor peynirini, yumurtayı, yoğurdu ve çok az miktarda şekeri boş bir kaba ekleyip mikser yardımı ile çırpın. Bu cheesecakein orta kısımı olacak.
  • Hazırladığınız karışımı önceden hazırlamış olduğunuz alt kısımın üstüne güzelce yayın ve 160 derece önceden ısıtılmış fırının içine atın.
  • O pişerken siz de limon suyunu, yağı ve yumurta sarısını bir kaba ekleyin ve karıştırın. Bu cheesecakein en üst kısmı olacak.
  • Hazırlamış olduğunuz kremayı dolapta bir süre bekletin. Daha sonra fırından çıkarmış olduğunuz cheesecakein üzerine güzelce yayın. 15-20 dakika dinlendikten sonra cheesecakeiniz hazır. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

28 Mart 2016 Pazartesi

Greg Plitt Motivasyon Videosu

Greg Plitt vücudu

Geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden Gred Plitt'in takipçileri için hazırlamış olduğu bu motivasyon videosu bizler için bıraktığı çok önemli bir miras. Kendisi çok başarılı bir fitness modeldi. Bir reklam filmi çekerken tren çarparak yaşamını yitirdi. Altyazı desteği olan bu motivasyon konuşmasını mutlaka izlemelisiniz. İyi seyirler.

Sitemizdeki diğer Motivasyon Videolarını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Greg Plitt Motivasyon Videosu

26 Mart 2016 Cumartesi

Kilo Vermenin Püf Noktaları

sağlıklı kilo verme tavsiyeleri

Maalesef toplumumuzun büyük bir çoğunluğu zamanını kilo vermenin yolları 'nı aramak ile geçiriyor.Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin sayısı bir hayli fazla.

Bu gün size kilo vermenizde yardımcı olacak bir kaç bilgi vereceğim. Bu bilgiler tek başlarına kilo vermenize yardımcı olamayacaklar ama hepsini birlikte uyguladığınız zaman elde ettiğiniz sonuçlar inanılmaz olacak.

Zayıflamak ve yaza formda girmek istiyorsanız bu tavsiyelere kulak verin.

İşte kilo vermek için yapılması gerekenler

Güne Su İle Başlayın

Su içmenin önemi yadsınamaz. Günde 2-3 litre su içmeniz hem sağlığınıza, hemde kilo vermenize yardımcı olacak. Aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandırarak gün içerisinde yaktığınız kalori miktarını arttırmanıza ve dolayısıyla zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Bol bol su için.

Düzenli Beslenin

Dengeli ve düzenli beslenme zayıflamanız için gereklidir. Yediğiniz yiyeceklerden tutun öğün saatinize kadar herşeyi gözden geçirmelisiniz. Hayatınızdan tamamen çıkarmanız gereken besinleri bir yere not etmenizi ve bunları azaltarak bırakmanızı tavsiye ediyorum. Örnek(cips, kola, alkol vb)

Web sitemizin Beslenme sekmesinde evde yapabileceğiniz birçok bilgi mevcuttur.

Kalori Hesabı Yapın

Kalori hesabı yapmak zayıflamanıza yardımcı olacak en önemli etkenlerden birisidir. Günlük olarak tükkettiğiniz besinleri bir yere not edip içerisindeki kalori miktarını hesaplayabilirsiniz. Aynı zamanda kendi günlük kalori ihtiyacınızı da hesaplarsanız gün içerisinde ne kadar yemek yemeniz gerektiğinizi az çok tahmin edebilirsiniz.

Şekeri Kesin

Evet yanlış duymadınız. Şekeri hayatınızdan tamamen çıkarın. Özellikle kesme veya toz şeklinde olan şekerlerden bahsediyorum.Türk toplumu olarak çok fazla çay tüketiyoruz. Haliyle şeker tüketimimizde hat safada oluyor.Şekerin içerisindeki kalori miktarı çok fazla olduğundan sizin kilo vermenize engel olur.

Şekeri Nasıl Bırakmalıyım?

Aslında şekeri bırakmanın yolu şekerin ne kadar zararlı bir şey olduğunu idrak etmekten geçiyor. İnsan vücudunun günlük şeker ihtiyacı 5gr kadardır.Fakat biz bu miktarı sadece bir bardak çayla bile karşılayabiliyoruz. Bunun yemeği var, meyvesi var, kahvesi var. Günde 100gr şeker almak içten bile değil. Umarım bu günden sonra siz de şekeri azaltarak tamamen hayatınızdan çıkarırsınız.

Bir kesme şekerin bir dilim ekmeğe eşit olduğunu biliyor muydunuz?

Kötü Alışkanlıklardan Uzak Durun

Kötü alışkanlıklardan kastımız sigara ve alkol elbette. Bu konuda açıklama yapmaya bile gerek yok. En sık kullanılan intihar çeşitlerinden birisidir demek yeterli olur sanırım.

Egzersiz Yapın

Zayıflama yöntemleri arasında en kesin yoldur."Spor yaparak herkes kilo verir" dediğinizi duyar gibiyim. Ama size şunu söylemeliyim ki; spor yapmadan kilo vermeniz imkansızdır. Televizyonlardaki o zayıflatan kemer, zayıflatan haplara inanmıyorsunuzdur umarım. Onlar tamamen para tuzağıdır.Kilo vermek için spor yapmalısınız.bunun başka bir yolu yoktur.

Web sitemizin Antrenman sekmesinde evde yapabileceğiniz birçok hareket mevcuttur.

Kendimi Egzersiz Yapmaya Nasıl Teşvik Edirim?

Kendinize şöyle bir şart koşabilirsiniz. Örneğin çok sevdiğiniz bir yemeği veya bir tatlıyı düşünün. Zayıflamak için o gün içerisinde onu yememeniz gerekiyor. Fakat eğer 30dk orta tempoda bir yürüyüş yaparsanız kendinizi o yiyecek ile ödüllendirebilirsiniz. Bu sayede hem yemek istediğiniz yiyeceği yemiş olacaksızın, hem de zayıfla yolunda çok önemli bir adım atmış olacaksınız.

25 Mart 2016 Cuma

Sergi Constance Kimdir?

fitness model

Sergi Constance, 1988 doğumlu İspanyol fitness modeldir. Çocukluğundan beri spora karşı ilgisi büyüktür. Özellikle beden eğitimi derslerinde başarılı olan Sergi, daha sonra üniversite eğitimini Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri bölümünde tamamlamıştır. Eğitimi sırasında vücut geliştirme şovları onun oldukça ilgisini çekmiş ve kendisini bir anda o yarışmalardan birinin içinde bulmuş.

fitness model sakallıFitness modellik konunda kendine güvenen Sergi Constance, kendi giyim markası şirketini kurmuş ve fitness modelliğini üstlenmiş. Hem kendisini hem de şirketini bu sayede tanıtmış. Miami Florida'da yaşamını sürdürmektedir.

Yakışıklılığı ile de dikkatleri çeken İspanyol fitness model Sergi'nin hayran kitlesinin büyük çoğunluğunun kadınlardan oluşmasına şaşırmamak gerek. Aynı zamanda çeşitli vücut geliştirme yarışmalarında boy gösteren Sergi, The Show adındaki fitness yetenek yarışmasının Türkiye ayağında jüri üyeliği de yapmıştır.

Sergi Constance Boyu ve Kilosu

Sergi Constance 185 cm boya ve 93 kilo vücut ağırlığına sahiptir. Bulk döneminde kilosu 102'lere kadar çıkabilmektedir. Yağ oranı ise yılın büyük bir bölümünde tek haneli seviyelerdedir.

Sergi Constance motivasyon videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : "Vücudu tam anlamıyla bir heykel gibi. Kendine has bir vücut şekli var. Onu diğer vücut geliştirmecilerden ayıran da tam olarak bu."

24 Mart 2016 Perşembe

Weight Gainer Nedir?

besin takviyesi

Türkçe karşılığı kilo aldırıcı olan bu supplement özellikle zor kilo alan kişilerin kullanılması gereken bir supplement çeşitidir. İçerisinde karbonhidrat ve protein barındırır. Ektomorfik vücut yapısına sahip kişiler için kullanılması gereken ve kilo alımını destekleyen bir besin takviyesidir.

İnce kemik yapısına sahip sporcular, metabolizmalarının çok hızlı çalışmasından dolayı günlük kalori ihtiyaçlarını karşılayamazlar ve kilo almakta zorlandığı için kasları gelişemez. Bu nedenle spora yeni başlayan ve kilo almakta zorlanan kişilerin kilo aldırıcı gainer kullanmalarını tavsiye ederim.

Ne Zaman Kullanılmalı?

Bazı günler günlük kalori ihtiyacımızı karşılayamadığımız durumlar olabilir.Gün içerisinde yaptığımız aktiviteler kalori yakmamıza neden olur. Beslenme ile bu kalori açığını kapatamadığımız durumlarda gainer kullanılmalıdır.

Günün herhangi bir saatinde kullanılabilir. Fakat bir öğün atlayıp "nasıl olsa gainer kullandım" fikrine kapılırsanız hem verdiğiniz parayı hem de zamanınızı boşa harcamış olursunuz. Adı üstünde besin takviyesidir. Hiç bir zaman besinin yerini tutamaz.

Ektomorfik yapıya sahip 70 kiloluk bir sporcunun antrenman yaptığı bir günde ortalama 4000 kalori alması gerekir. Bu kişiler gün içinde yediği besinlerin kalorilerini hesap edip, buna göre kilo aldırıcı kullanmalıdır.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Weight Gainer'i sadece beslenmenizin yetersiz kaldığı durumlarda kullanmalısınız. Aksi takdirde bir faydasını göremeyebilirsiniz.

23 Mart 2016 Çarşamba

Ton Balıklı Salata Tarifi

proteinli balıklı salata

Balık vücudumuz için olmazsa olmazlar arasındadır. "Haftada bir gün mutlaka balık yemelisiniz" sözünü duyduğunuza eminim. Balık içerisindeki omega-3 ve daha bir çok yararlı besin maddesiyle faydalı besinler listesinde baş sıralarda olmaya hak kazanıyor. 100 gramında 29 gram protein içeren ton balığı kas gelişiminiz için oldukça faydalı bir besin. Ton balığını tüketmenin birden çok yolu var. Ancak en lezzetli yolu ton balıklı salata elbette. Evde kendiniz de bu tarifi pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. İşte gerekli malzemeler;

Ton Balıklı Salata Malzemeleri

  • 160 gr Ton Balığı
  • 1 Adet Küçük Boy Marul
  • 2 Adet Domates
  • Konserve Mısır
  • Orta Boy Soğan
  • Yeşil Biber
  • Salatalık
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • Fesleğen
  • Tuz

Ton Balıklı Salata Besin Değerleri

Kalori : 320 kcal
Karbonhidrat : 7,8 gr
Protein :  30 gr
Yağ : 20 gr

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır?

  • Salata malzemelerini iyice yıkayın. 
  • Malzemeleri doğrayın ve boş bir salata tabağına yerleştirin. Salata malzemelerine kendiniz ekstra bir malzeme ekleyebilir veya vermiş olduğumuz listeden birkaç malzeme çıkarabilirsiniz.
  • Daha sonra ton balığının yağını süzerek - dilerseniz balığın yağını da ekleyebilirsiniz - salataya ekleyin. Üzerine fesleğen ve mısırda ekleyebilirsiniz. 
  • Ton balıklı salatanız hazır. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

21 Mart 2016 Pazartesi

CT Fletcher Motivasyon Videosu

CT Fletcher kol kasları

Youtube
'da büyük izlenme payına sahip olan vücut geliştirmeci Ct Flecther takipçileri için oldukça eğlenceli bir motivasyon videosu hazırlamış. Özellikle kol kaslarınızı çalıştıracağınız bir günde bu motivasyon videosunu izlemenizi kesinlikle tavsiye ediyorum. Ct Flecther kol kaslarını çalıştırmayı çok seviyor. Hatta onun sıkça söylediği sözlerden biri de şudur; "Bir bara gittiğimde oradaki en büyük kolların bende olmasını isterim."

Farklı bir tarza sahip olan Ct Fletcher'in takipçileri için hazırlamış oldu bu motivasyon dolu videoyu mutlaka izlemelisiniz. İyi seyirler...

Sitemizdeki diğer Motivasyon Videolarını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

CT Fletcher Motivasyon Videosu

17 Mart 2016 Perşembe

Kreatin Nedir?

besin takviyesi kullanmak

Kreatin
kas hücrelerin enerji desteği sağlayarak antrenmanlardaki performansın artmasını sağlayan bir besin takviyesidir. Spor yapan ve özellikle fitness ile uğraşan kişilerin kullanılması gereken supplementlerden birisidir.

Kreatin sadece kırmızı ette bulunan bir besin öğesidir. Ülkemizde et fiyatları fazla olduğundan ve kas gelişimi için ihtiyaç duyulan kreatin miktarının etle karşılanması ciddi miktarda para gerektirmektedir. Ayrıca bu ihtiyacı karşılamak için çok fazla et tüketilmesi gerekmektedir ki bu istenilen bir durum değildir.

İnsan vücudu yağları depolayabildiği gibi kreatin depolayamıyor ve bir süre sonra sporcular yaptıkları antrenmanlarda daha çabuk yoruluyor. Antrenman sırasında insan vücudu gerekli olan enerjiyi Kreatin Fosfattan karşılıyor. Vücut, belirli bir noktadan sonra antrenman yoğunluğuna yeterli olacak miktarda enzim üretemiyor. Kreatin de bu enzimlere dahildir.

dumbell curlsAntrenman esnasındaki yorgunluğu görmezden gelip "Acı yok Rocky" modunda ilerlemeye çalışanlar ise antrenman sonrası çok fazla yorulmuş oluyor ve ister istemez dinlenme süreleri uzuyor. Bu durumda da antrenmanlar arsındaki boşluklar artıyor ve yine verim düşüyor.

Yani her iki durumda da kreatin depolarının antrenman programına yetersiz kaldığı noktalarda verim düşüyor.

Ortalama bir insan kreatin ihtiyacını doğadaki besinlerden karşılayabildiği için sadece orta ve ileri seviye sporcular için kullanılmasını gerekli görüyorum. Başlangıç seviyesindeki sporcular, bünyelerinde oluşacak antrenmana bağlı yorgunluk ve bitkinlik durumlarını daha çabuk ve kolay atlatabilirler.

Çünkü uyguladıkları antrenman programları, kreatin depolarının tekrar dolmasına engel olacak nitelikte değildir. Bu nedenle de kreatin depolarında oluşan boşluk, doğadan aldıkları besinlerle karşılayabilmektedirler.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Kreatin her antrenman yapan değil, hakkını vererek antrenman yapanlar kullanmalıdır. Orta ve ileri düzey sporculara tavsiye ederim.Yeni başlayanlara önermem.

16 Mart 2016 Çarşamba

Yağ Yakıcı Protein Shake Tarifi

yağ yakıcı içecek tarifi

Protein shakeler vücut geliştirmenin bir parçası haline geldi. Pratik oluşları ve yüksek protein içermeleri nedeniyle sporcular tarafından oldukça sık kullanılıyor. Bugün ki tarifimizde kas yapıcı ve yağ yakıcı özelliklere sahip bir protein shake hazırlayacağız. Üstelik bunu hazırlamak için protein tozuna ihtiyacınız yok. İşte protein tozu olmadan yağ yakıcı ve kas yapıcı protein shake hazırlamak için gerekli malzemeler;

Yağ Yakıcı Protein Shake Gerekli Malzemeler 

  • Tuzsuz Lor Peyniri
  • Light Süt
  • Muz
  • Tarçın

Yağ Yakıcı Protein Shake Besin Değerleri 

Kalori : 210 kcal
Karbonhidrat : 22 gr
Protein : 16 gr
Yağ : 0,5 gr

Yağ Yakıcı Protein Shake Nasıl Yapılır?

  • Muzu ayırıp parçalar halinde bölün.
  • Malzemelerin tamamını boş bir kaba alıp blender yardımıyla karıştırın.
  • Hazırlandıktan sonra fazla bekletilmeden kısa sürede tüketmelisiniz. Afiyet olsun. 

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

15 Mart 2016 Salı

Amino Asit Nedir?

amino asitler

Amino asit, proteinin yapı taşıdır ve proteinlerin parçalanması için en etkili sentezdir. Vücuttaki görevi ise protein moleküllerinin ayrıştırmak ve kan dolaşımı yoluyla kaslara iletilerek onları büyütmeye ve geliştirmesini sağlamaktır.

Günlük protein ihtiyacınızı karşılamış olsanız bile, eğer yeterince amino asit almadıysanız vücudunuz o proteini moleküllere ayrıştıramaz ve kas gelişimi gerçekleşmez.

Çoğu insan protein tozunun yanında amino asit kullanmanın gereksiz olduğunu düşünür. Bazı protein tozlarının içinde bulunan amino asitlerin yeterli olacağını düşünerek bu protein tozlarına yönelip, amino asit kullanmazlar.

Kimler Kullanmalı?

"Basmışım amino asiti, taş gibiyim" sözleri size bir yerlerden tanıdık geliyor olabilir.Sanılanın aksine amino asitler sihirli değildir.Beslenme ve antrenman konusunda kendinizi yeterince geliştirdiğiniz düşünmüyorsanız, amino asit kullanmamanız gerekir.

Eğer orta seviyeye geçmiş bir sporcuysanız ve bütçeniz kısıtlı ise bu şekilde yapabilirsiniz tabi, bir zararı olmaz. Ancak yeterli bütçeniz varsa, hele de ileri seviye bir sporcu iseniz; kesinlikle amino asit kullanmanız gerekir.

Neden Kullanmak Gerekiyor?

Çünkü eğer vücudunuza yeterince amino asit almazsanız, yani alınan protein ile dengeli miktarda amino ait alınmıyorsa, proteinler parçalanamaz ve kas gelişiminde kullanılamadan vücuttan atılır.

Eğer proteinler parçalanamazsa, hücre zarından geçemeyecek kadar büyük oldukları için kanda birikir ve fazlalık olarak görülür.

Bu durumda da vücut bu fazla proteini kullanamadığı için dışarı atmaya başlar. Sonuç olarak antrenman programınızı destekleyecek miktarda protein tozu kullanıyor olsanız bile, vücudunuz bu proteinleri ayrıştıramadığı için dışarı atar ve hem proteinin bir etkisini göremezsiniz, hem de protein tozunu boşu boşuna kullanmış olursunuz.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Öneri : Ortalama bir insan günlük amino asit ihtiyacını besinler yardımı ile rahatlıkla karşılayabilmektedir fakat ileri düzey bir sporcu bu ihtiyacı doğal yollar ile karşılayamaz.Bu nedenle amino asitleri sadece profesyonel sporculara öneriyorum.

Ulisses Jr Motivasyon Videosu

ulisses jr kasları

Vücut geliştirmede motivasyon her şeyden önemlidir. Bu nedenle sitemizde bolca motivasyon videosu paylaşmaktan çekinmiyoruz. Bu kez dünyaca ünlü fitness model Ulisses Jr'nin takipçileri için hazırlamış olduğu motivasyon videosunu sizlerle paylaşıyoruz. Ulisses'in antrenmanlarından kesitlerden oluşan bu motivasyon videosu sizi spora gitmeden önce oldukça motive edecektir. İyi seyirler...

Sitemizdeki diğer Motivasyon Videolarını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Ulisses Jr Motivasyon Videosu

Supplement Nedir?

supplement

Birçok insan supplementlerin kötü bir şey olduğunu, ilaç olduklarını ve sağlığa zararlı olduğunu söylüyor. Bu konu hakkında insanlar çok az şey biliyor ve ön yargılı bir biçimde yaklaşıyorlar.

En büyük klişelerden biri de "Bende o kadar ilaç alsam benim vücudumda onun gibi olur" cümlesidir. Buraya yazarken bile bir tuhaf oldum.

Supplementler kesinlikle ilaç değildir, gereğinden fazla kullanılmadığı sürece sağlığa hiçbir zararı yoktur. Supplementler sadece besin takviyesidir. Beslenmemizin yetersiz kaldığı durumlarda kullanmamız gerekir.Örnek verecek olursak,

Spor yapan birinin günlük kilosu başına 2 gr(amaca göre değişebilir) protein alması gerekmektedir. Bu da 70 kg bir sporcunun günde 140 gr protein alması anlamına geliyor. Fakat bazı durumlarda bu protein ihtiyacını beslenme ile karşılayamayabilir. İşte bu gibi durumlarda supplementlere başvurulur.

Bazı Supplement Çeşitleri

Protein tozu
Kreatin
Bcaa
Mmino asit
Weight Gainer (Kilo Aldırıcı)
Glutamin

En çok kullanılan supplement çeşitleri bunlardır. Supplementler çoğunlukla antrenman öncesi, antrenman sonrası ve gece yatmadan önce kullanılır. Etkili bir beslenme programı ile çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Supplementler sihirli değiller ve doğa üstü güçleri yoktur. Adı üzerinde "besin takviyesi"dir. Yani besin değildir. Beslenmenizi düzgün bir şekilde yapmadığınız takdirde ne kadar supplement kullanırsanız kullanın kas kütlenizi arttıramazsınız.

14 Mart 2016 Pazartesi

Tavuk Göğüsü Tarifi

fitness tavuk tarifi

Vücut geliştirme ile uğraşıyorsanız spor salonunda iyi olduğunuz kadar mutfakta da iyi olmalısınız. Protein içeriği yüksek yemekler hazırlayabilmek yüksek ağırlıklar kaldırmak kadar önemlidir. Bugün ki tarifimizde hazırlaması oldukça pratik olan ve yüksek protein içeren tavuk göğüsü tarifimizi sizlerle paylaşacağım. 100 gramında 22 gram protein barındıran tavuk göğüsü kaslarınızın gelişimi için gereken proteini sağlamanıza yetecektir. İşte leziz bir tavuk göğüsü hazırlamak için gerekli malzemeler;

Tavuk Göğüsü Malzemeleri

  • Tavuk Göğüsü
  • Yağ
  • Kırmızı Toz Biber
  • Yarım Çorba Kaşığı Kekik
  • Sarımsak (tercihe göre kullanılabilir)

Tavuk Göğüsü Besin Değerleri (100 gr)

Kalori : 120 gr
Karbonhidrat : 0 gr
Protein : 22 gr
Yağ : 3,6 gr

Tavuk Göğüsü Nasıl Yapılır?

  • Sosunu hazırlamak için 1 yemek kaşığı yağı, kekik ve kırmızı toz biberi bir kaba koyuyoruz. Dilerseniz sarımsak veya farklı bir baharat ekleyebilirsiniz, tercih sizin.
  • Yarım çay bardağı suyla geniş bir kaba alıp üzerine yıkayıp yağlarını temizlediğimiz tavuk göğüslerini baharatların bulunduğu kaba ekliyoruz.
  • Tavuk göğüsünün terbiyelenmesi için 10 - 15 dk kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra geniş bir tavaya dizdiğimiz tavukları az yağda kızartıyoruz.
  • Ateşin gücüne göre pişme süresi farklılık gösterebilir. Yaklaşık 10 - 15 dk yeterli olacaktır. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.