28 Şubat 2016 Pazar

Kenzo Karagöz Motivasyon Videosu

kenzo karagöz kasları

Bir dönem YouTube'da büyük bir hayran kitlesine ulaşan ve daha sonra video çekmeyi bırakan Kenzo Karagöz sosyal medyada oldukça sevilen bir isimdir. Takipçileri için vücut geliştirmeyi A'dan Z'ye anlatıyor ve hatta sevenleri ile büyük buluşmalar düzenlemeyi ihmal etmiyor. Vücut geliştirmenin sadece antrenman ve beslenmeden ibaret olmadığını tüm vücut geliştirmeciler gibi Kenzo'da çok iyi biliyor. Bu nedenle takipçileri için motivasyon videosu çekmeyi ihmal etmiyor. Antrenmanlarından kesitlerle oluşturulan bu motivasyon videosunu mutlaka izlemelisiniz. İyi seyirler...

Sitemizdeki diğer Motivasyon Videolarını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kenzo Karagöz Motivasyon Videosu


Kilo Aldırıcı Muzlu Süt Tarifi

proteinli süt yapımı

Muz özellikle antrenman yaptığımız günlerde tüketmemiz gereken faydalı bir besindir. Tarifimiz sayesinde muzun besin değerlerini daha da arttırıp onu kas gelişimi için faydalı bir besin haline getireceğiz. Özellikle kilo almakta zorlanan kişilerin bu tarifi çok seveceğinden eminim. İşte yüksek kalorili muzlu süt hazırlamak için gereken malzemeler;

Kilo Aldırıcı Muzlu Süt Malzemeleri

  • Muz
  • Süt
  • Protein Tozu
  • Yulaf Ezmesi

Kilo Aldırıcı Muzlu Süt Değerleri

Kalori : 168 kcal
Karbonhidrat :35 gr
Protein : 45 gr
Yağ : 7 gr

Kilo Aldırıcı Muzlu Süt Nasıl Yapılır?

  • Muzun kabuklarını soyup parçalara ayırın.
  • Boş bir kaba sütü ve muzu ekleyerek blender yardımı ile parçalayın.
  • Daha sonra protein tozunu ve yulaf ezmesini de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Yüksek kalorili muzlu sütünüz hazır. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

23 Şubat 2016 Salı

Sporu Bırakınca Kaslar Sarkar Mı?

silah çekme

Yıllardır spor ile uğraşan kişiler sorulan ve artık çok klişeleşmiş bir sorudur. Aslı astarı olmayan, sporla ilgisi olmaya insanların uydurmuş olduğu bir teoridir.

Yukarıdaki fotoğrafın altına "Bu soruyu soranlara yapmak istediğim" yazarak bir Caps yapıp paylaşacağım.

yaşlanınca kaslar sarkar mıGenellikle spora başlamama bahanesi olarak kullanılır."Oğlum bırakınca sarkıyomuş " cümlesi bir çok gencin spor hayatını başlamadan bitirmiştir.

Konuyu açıklamak gerekirse;

Spor ile uğraşan insanlar, spor yapmayan insanlara göre daha fazla kas kütlesine sahiptir ve yağ oranları çok daha düşüktür.Vücuttaki düzen, yani dağılım şu şekildedir; ne kadar zayıf kas miktarına sahipseniz o kadar yoğun yağ oranına hakimsinizdir.Bu tam terside olabilir.Ne kadar çok kas o kadar az yağ.

Şimdi sarkmaya gelince spor yaptığımızda kaslarımız normalin üstünde gelişim gösterir ve yağ oranı o oranla aşağıya düşer.Spor bıraktığımızda kas fiberleri ufalacağından o açılan yerlere hemen yağlar oturur.Bu yağlar zamanla sarkmalara sebebiyet verir.Yani işin özeti kas sarkmaz yağlar sarkar.

Yağların oluşmaması için ise egzersizi bıraksanız bile yeme alışkanlığınızı bırakmazsanız doğru beslenmeye devam ederseniz bu sarkmalarda meydana gelmez.

Önemli Not : Yaşlanmış Bodybuilding'cileri baz alarak bakmayın bu konuya.İnsanlar zamanla yaşlanır ve ister istemez kas kütleleri azalır ve vücutta kırışıklıklar meydana gelir.Doğanın kanunu budur.Bu durum kötü bir görüntüye sebebiyet verebilir.Ancak şu unutulmamalıdır ki, spor yapan bir vücut her daim estetik gözükür.

Ağır Kilolar Kaldırmak Önemli Mi?

halter sporu

Spor salonlarında kaldırılan ağırlıklardan daha ağır bir şey varsa o da kaldırılan egodur. Ne kadar ağır kaldırırsam o kadar kaslanırım düşüncesi bir çok insanın kafasını kemirir. Her seferinde harekete fazladan bir kaç kilo ekler. Peki bu doğru mu?

Cevap veriyorum eğer bir halterci veya powerlifting sporcusu değilseniz, kaldırdığınız ağırlığın pek bir önemi yoktur. Şimdi bu söylediğimin saçma olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Size bunu bir örnek ile açıklayacağım.

Mesela hamallar; sırtları iki büklüm olmuş şekilde bir dünya yük taşıyorlar, koca buzdolabını sırtında 5 kat çıkaran insanlar var. Üstelik bu işi yıllarca yapıyorlar. Peki soruyorum size;

Bu adamların neden devasa kasları yok?

Cevabı çok basit. Ne kadar ağır kaldırdığının bir önemi yoktur. Önemli olan o ağırlığı hangi amaç için kaldırdığınızdır. Kas gelişimi hipertrofi ile alakalıdır. Sürekli aynı hareketleri yapmak kas gelişimini engeller. Vücudumuz harekete alışır ve kas hipertrofisi sağlanamaz. Dolayısıyla kas büyümez.

Peki ne yapmamız gerekiyor?

Öncelikle egonuzu bir kenara bırakmanız gerekiyor. Spor salonunda bir halterci edasıyla ağırlık seçimi yapmayı bir kenara bırakmanız gerekiyor. Fitness ve halter apayrı bir spordur. İkisini birbirine karıştırmak aptallıktır.

Yapmanız gereken çok basit. Yaptığınız hareketi formunu bozmadan düzgün bir şekilde yapmak kaydı ile, 8-10 tekrar kaldıracaksınız. Son tekrarı yaparken bir tekrar daha yapamayacak konuma gelmeniz gerekiyor.Yani ağırlığı çok iyi ayarlamanız gerekiyor. Seçtiğiniz ağırlık eğer sizin hareket formunuzu bozuyorsa ve hareketi düzgün yapamıyorsanız mutlaka ağırlığı düşürün.

Not : Hareketin doğru formunu düzgün bir şekilde uygulayabileceğiniz kadar ağırlık kullanın. Aksi taktirde sakatlığa davetiye çıkarırsınız.

22 Şubat 2016 Pazartesi

Barfiks Çekmenin Yararları

sırt kasları

Üçgen vücut isteyen kişiler için vazgeçilmez olan fakat zor bir hareket olduğu için hep es geçilen bu hareketin faydalarından bahsedeceğim. Vücudun kendi ağırlığı ile yapılan bir çeşit fitness egzersizi olan barfiks, vücudun gelişmesine olanak sağlamak için özellikler erkekler tarafından yapılan vücut geliştirme sporunun olmazsa olmazlarındandır.

Askerlikte oldukça popüler olan barfix antrenmanı hemen hemen her yerde yapılabilen oldukça işlevsel bir harekettir. Vücuttaki büyük kas gruplarını çalıştırır ve vücuda üçgen görünüm sağlar. Barfiks çekmenin vücut için önemli yararları bulunmakta ve bu yararları barfiks çekmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde daha iyi anlayacaksınız.

İşte Barfiks Çekmenin Yararları

1.Barfiks, vücudun özellikle belden üst kısmını geliştirmeye yardımcı olur.

2.Barfiks çok işlevsel bir harekettir. Sadece sırt kaslarını değil, kol ve karın kaslarını da çalıştırır.

3.Şınav ile birlikte kombine olarak yapıldığı zaman, göğüs ve kol sırtlarını çalıştırmakta ve buradaki kasların ciddi anlamda gelişmesini sağlamaktadır.

4.Barfiks hareketi çok fazla kas grubunu bir arada çalıştırır. Bu da sizin çok daha hızlı büyümenize ve gelişmenize yardımcı olur.

5.Gelişim çağındaki bireylerinin boylarının uzamasına katkıda bulunur.

6.Vücudunuzun üçgen bir görünüme kavuşmasında önemli rol oynar.

Not : Eğer evde barfiks çekmek istiyorsanız kapı aralarına takılan barfiks demirlerinden alabilirsiniz. Kapınıza hiçbir şekilde zarar vermez. Kendim de kullanmaktayım. Fiyatı oldukça uygundur.

20 Şubat 2016 Cumartesi

Metabolizmanızı Hızlandıracak Bir Kaç Öneri

sağlıklı besin seçimi

Bir çok insan "ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum" diyen insanlara imrenerek bakarlar.Peki bu insanlar neden çok fazla yemek yedikleri halde kilo alamıyorlar. Cevabı çok basit.

Çünkü bu kişilerin metabolizmaları hızlı.

Her insanın metabolizma hızı farklıdır fakat bunu arttırmak veya azaltmak bizim elimizdedir. Yediğimiz yemekler ile ve yaptığımız egzersizlerle metabolizma hızımızı değiştirebiliriz.

Bu yazımızda metabolizmamızı nasıl hızlandıracağımıza dair birkaç önerim olacak sizlere;

Egzersiz : Egzersiz yaptığınız zaman metabolizmanız hızlanır ve bu hızlanma gün boyu devam eder.Yani düzenli olarak egzersiz yapmak sizin metabolizmanızı hızlandırır ve daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olur.

Su : Günde 8 bardak su içmek, toksinlerin ve metabolize edilen yağın vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı oluyor.Özellikle sabah kalktığımız zaman içilen su, metabolizmanıza takılan bir nitro etkisi gösterecektir.Tecrübe ile sabittir.

Kaloriyi Kademeli Azaltmak : Vücudunuza günlük aldığınız kalori miktarını belirleyin ve onu kademeli olarak azaltın.Diyete başlamadan önce günde ortalama 2500 kalori alırken diyete başladığınız gün bu kaloriyi 1500 düşürürseniz kilo kaybetmeye başlamak için uzun bir süre beklemeniz gerekebilir.

Çünkü günlük 2500 kaloriye alışık olan vücudunuz aniden 1500 kaloriye düştüğünüzde kendini korumak için “açlık” moduna geçer. Açlık modunun ilk adımı ise metabolizmayı yavaşlatarak ihtiyaç duyulan enerjinin azaltılmasıdır. Bunu önlemek için diyete başladığınız ilk hafta normal beslenme şeklinizden 100-150 kalori kesin. Düzenli egzersizle birlikte bu şekilde daha kalıcı ve sağlıklı kilo verebilirsiniz.

Kahvaltıyı Atlamayın : Kahvaltıyı atlamanın diyetinize 2 önemli zararı var. Birincisi kahvaltı etmediğiniz için metabolizmanız gün boyu normal hızının altında çalışır, ikincisi ise öğle yemeğine kadar şekeriniz düşeceği için yemeniz gerekenden daha fazla yemek yersiniz. Sabah kalktığınızda evden çıkmadan önce mutlaka bir şeyler atıştırın ve metabolizmanın yeni güne hızlı başlamasını sağlayın.Ayrıca sabah kahvaltısı günün en önemli öğünüdür.Bütün gece uyku modunda iken aç kalan vücudumuza bir an önce besin takviyesi yapmamız kas gelişimi için çok önemlidir.

Az ve Sık Öğünler : Yemek yedikten sonra, sindirim sırasında vücut önemli miktarda enerji harcar. Sindirimden sonra ise metabolizma hızı yavaş yavaş düşmeye başlar. Metabolizma hızının devamını sağlamak için gün içinde 3 ana öğün yerine 4-5 ara öğün yiyebilirsiniz. Bu yöntemle daha az kalorili yemeklerle daha uzun süreli tokluk hissi sağlayabilirsiniz.

15 Şubat 2016 Pazartesi

Fitness'da Genetiğin Önemi

fitness genetik

Her spor dalında olduğu gibi fitness için de genetik çok önemlidir. Genetiğiniz yatkın ise fitness'a 1-0 önde başlarsınız.Sadece fitness için değil, diğer spor dallarında da genetik önemlidir. Hiçbir zaman 1.50 boyunda bir basketci veya 2 metrelik bir halterci göremezsiniz.

Genetik kriteri özellikle vücut geliştirmede daha da önemlidir. Çünkü yarışmalarda her ne kadar kas kütleniz ve yağ oranınız önemli olsa da, bir o kadar da kaslarınızın şekli önemlidir. Bu nedenle vücut geliştirme yarışmaları güzellik yarışmalarıyla benzerlik gösterir.

vücut geliştirme erkekGenetiğiniz - yani dış görünüşünüz - güzellik yarışmalarında ne kadar önemli ise vücut geliştirme yarışmalarında da bir o kadar önemlidir. Aynı şeyleri fitness modellik için de söyleyebilirim.

Bu spor için kesin bir yargı olmasa da, boyunuzun 1.80 civarında olması gerekmektedir. Daha uzun veya kısa olmanız durumunda istediğiniz görüntüye kavuşamayabilirsiniz.

Bir diğer önemli faktör ise kemik yapınız ve vücut tipiniz de çok önemlidir. Bu spor için en ideal vücut tipi Mezomorf vücut tipidir. Bu vücut tipi hem daha kolay kaslanabilir hem de daha hızlı yağ yakabilir.

Eğer boyunuz ve vücut tipiniz bu spora uygun değilse, hedefinizdeki vücuda kavuşamayabilirsiniz. "Lazar Angelov veya Jeff Seid gibi olmak istiyorum" diyerek bu spora başlamadan önce bir kez daha düşünün. Sonu hüsran ile sonuçlanabilir.

Not : "İnsan genetiği bir altın madenine benzer. İçine bakmadan ne kadar değerli olduğunu bilemezsiniz."

13 Şubat 2016 Cumartesi

Testosteron Seviyesi Nasıl Arttırılır?

testosteron fitness

Büyük kas kütleleri oluşturabilmek için gerekli olan en önemli hormon testosterondur. Erkeklerde bolca bulunan bu hormonun seviyesi ne kadar yüksek olursa, kas gelişimide ona paralel olarak daha hızlı olacaktır.

Testosteronu vücudumuzun nitrosu olarak da tanımlayabiliriz.

Bu bilgilerden yola çıkarak testosteron seviyesini doğal yollardan arttırmanın 4 yolunu siz değerli okuyucularım için paylaşacağım.

1. Bileşik Egzersizler Yapın

Testosteron seviyesini arttırmak dendiğinde birden çok kas grubunu tek bir harekette çalıştırmanın önemini eminim defalarca duymuşsunuzdur. Aşağıda önereceğim egzersizler sizi bu kas gruplarını çalıştırmada nihai sonuca götürecek olan bench press, squat, deadlift gibi temel hareketleri kapsıyor.Özellikle bacak çalıştığınız günler testosteron seviyeniz tavan yapar.Çünkü bacak kasları vücudunuzdaki en büyük kastır.

2. Çalışma Sıklığını ve Şiddetini Arttırın

Çoklu kas gruplarını çalıştırmayı egzersiz rutininize ekleyerek zaten doğru yoldasınız. Şimdi bunu bir adım ileriye götürüp, çalışma sıklığınızı ve şiddetini artırarak testosteron seviyenizi iyice yükselteceksiniz. İsviçreli bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, egzersiz yaparken eskiden 4  - 6 arası tekrar yaparken sonra bu sayıyı 8 - 10 tekrar yapan katılımcılar, 4 - 6 tekrar yapmaya devam eden katılımcılara göre daha fazla testosteron seviyesine sahipti.

Bununla birlikte, güç antrenmanı tarzı az tekrarlı egzersizler sizi sadece güçlendirir. Fakat yüksek tekrar sayısıyla, yüksek ağırlıkla yaptığınız sert antrenmanlar size daha sert kaslar ve daha fazla doğal testosteron salgılaması olarak geri döner.

3. Dinlenme ve İyileşme

Testosteron seviyesini arttırmanın bir diğer yolu da dinlenmedir.Antrenman programınıza mutlaka dinlenme günleri ekleyin.Bu vücudunuzdaki testosteron seviyesinin artmasını sağlar ve kaslarınız daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde gelişir

4. Beslenme ve Ek Besinler

Yağlar vücudun testosteron üretmesi sırasında yağların önemi çok büyüktür. Aldığınız yağ oranını çok düşük seviyelere indirmek testosteron seviyenizi de azaltacaktır, ki bu da kas gelişiminizi ve iyileşmenizi engelleyecektir. Göz önünde bulundurmanız gereken birkaç sağlıklı yağ kaynağı:

* Fıstık ezmesi
* Somon
* Avocado
* Zeytin yağı
* Badem ve diğer kabuklu yemişler
* (Zinde Türkiye eklemesi: Doğal tereyağı)

Not : Dışarıdan, başka yollarla vücuda alınan testosteronun yan etkileri olabileceğini unutmayınız.

7 Şubat 2016 Pazar

Akın Yarıcı Kimdir?

türk vücut geliştirmeci

Akın Yarıcı profesyonel vücut geliştirmeci ve antrenördür. Türkiye'de bana göre Mr.Olympia seviyesindeki sayılı sporculardan biridir. 1985 doğumludur ve memleketi Edirne'dir. İşini hakkını vererek yapan sayılı kişilerden biridir. Hayatını vücut geliştirme sporuna adamış, kariyerini ve yaşam stilini bu yönde şekillendirmiştir.

Çeşitli vücut geliştirme yarışmalarında boy gösteren Akın Yarıcı'nın sıkletinde aldığı dereceler ise şu şekildedir;

akın yarıcı şampiyonluklarıAkın Yarıcı'nın Kariyerindeki Başarıları

* 7 kez Türkiye Şampiyonu
* Avrupa Gençler Şampiyonu
* 2 kez Balkan Şampiyonu
* Word Junior 3.lüğü
* 3 kez Word Hard Bogy İFBB 6.cılığı

Kupalar ve madalyalar ortada. Yaptığı işin hakkını verdiğini yazının başında da belirtmiştik. Sadece Türkiye'de değil, yurt dışındaki yarışmalarda da başarı elde etmiştir.

Sosyal medyada pek fazla aktif olmasa da blog yazarlığı yapmakta, sahip olduğu bilgi ve deneyimi okuyucularına ulaştırmaktadır.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum : " 
Vücudu adeta bir heykel gibi. Kendisi de heykeltıraş misali vücudunu çok güzel dizayn etmiş.Oldukça estetik olan bu vücudu için kendisini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum."

Jeff Seid Kimdir?

jeff seid kasları

Jeff Seid profesyonel vücut geliştirmeci ve fitness modeldir. 12 Haziran 1994 yılında Amerika'da doğmuştur. 11 yaşında ağırlık antrenmanları ile tanışan Jeff Seid futbol ile yakından ilgilenmiştir. Ancak geçirdiği sakatlıklardan sonra futbolu bırakmak durumunda kalmış ve vücut geliştirme sporuna yönelmiştir.

jeff seid antrenmanSpor dergilerinin kapaklarındaki kaslı erkeklere imrenen Jeff Seid'in en büyük hayallerinden biri o dergilerden birine kapak olabilmekmiş. Küçük yaşlardan beri ağırlık antrenmanları yaptığı için oldukça iyi bir fiziği varmış. Çeşitli vücut geliştirme yarışmalarına katılmış ve dereceler elde etmiş.

Dünyaca tanınan bir fitness model olma amacı güden Jeff Seid başta YouTube olmak üzere bir çok sosyal mecrada boy göstermiş ve adını tüm dünyaya duyurmayı başarmış. Şimdilerde fitness denildiğinde akla gelen isimler arasındadır.

Jeff Seid verdiği bir röportajda ; "Evet kabul ediyorum, bende birçok erkek gibi vücut geliştirme sporuna kızları etkilemek için başladım. Ancak daha sonra yaptığım antrenmanlar sonucunda bu iş, kızları etkilemenin de üzerinde bambaşka bir boyuta ulaştı. Bunu bende beklemiyordum." diyerek spora başlama nedenini espirili bir dille belirtmiştir.

Jeff Seid Boyu ve Kilosu

Jeff Seid 183 cm boyunda ve 84 kilogram ağırlığındadır. Ayrıca 44 cm kol, 78 cm bel ve 110 cm göğüs ölçülerine sahiptir. Oldukça estetik ve muazzam bir vücuda sahiptir.

Jeff Seid motivasyon videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kişisel Yorumum :  "Estetik bir vücuda sahip. Aynı zamanda tarz sahibi biri. Hedeflediği bir çok şeyi başarmış, fitness camiasındaki önemli isimlerden biridir Jeff Seid."

6 Şubat 2016 Cumartesi

Yağlar Ne İşe Yarar?

vücuda faydalı yağlar

Fitness'da her ne kadar yağlar pek sevilmesede, daha büyük kaslar inşa edebilmemiz için ve sağlığımız için vücudumuza yağ almak zorundayız.

Eksikliği halinde vücudumuz bazı fonksiyonlarında bozulma görülebilir.

Kalorisi oldukça yüksek olan yağlar size definasyon döneminde zorluk çıkaracak olsa da, yararlarını gördüğünüz zaman beslenme programınıza fazladan bir kaç gram yağ eklemek isteyeceksiniz.

Yağların vücudumuzdaki işlevleri;

1.Yağlar vücuda, aynı miktardaki karbonhidrat ve proteinlerin 2 katından fazla enerji verirler. 1 gram yağ, 9 kalori enerji sağlar.

2.Özellikle balık ve su ürünlerinde bulunan yağlar, retina ve beyin gelişimi için gereklidir. Kalp ve damar hastalıklarını önlemek için bu besinlerde bulunan Omega 3 yağı, daha fazla tüketilmelidir.

3.Vücut için mutlaka gerekli olan elzem yağ asidi, zeytinyağı ile alınır.

4.A, D, E ve K vitaminlerinin vücutta kullanılmasını sağlarlar.

5.Derinin altında bulunan yağ tabakası, vücut ısısının kaybını önler.

6.İç organları çevreleyerek, onları dış etkenlerden korurlar.

7.Midenin boşalmasını geciktirerek, tokluk hissi verirler.

8.Östrojen ve testesteron hormonunun yapısında bulunurlar. Yeterince yağ alınmazsa, salgılanma bozulur.

Bu yazıdan sonra Yağ Yakıcı 10 Besin Önerisi adlı yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.

3 Şubat 2016 Çarşamba

Murat Tavman Motivasyon Videosu

murat tavman kasları

Estetik vücut denildiği zaman akla gelen isimlerden biri Murat Tavman'dır elbette. Kendisinin fitness ve sağlıklı beslenme üzerine yazdığı bir çok makale, kitap ve hazırladığı bir çok eğitici video vardır. Ancak iş bununla da sınırlı değil elbette. Bütün bunları yapacak bir motivasyona da ihtiyacımız var. Murat Tavman bunu da düşünmüş ve sevgililer gününde takipçilerine bir hediye vermiş. Yaptığı sert antrenmanla ve motivasyon konuşması ile Murat Tavman Motivasyon Videosu yazımızda. Mutlaka izlemelisiniz.

Sitemizdeki diğer Motivasyon Videolarını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Murat Tavman Motivasyon Videosu

Lat Pulldown Nasıl Yapılır?

sırt kası egzersizi

Sırt kasları üçgen bir vücut için olmazsa olmazdır. Daha düzgün bir duruşa ve daha iyi bir görünüme kavuşabilmemiz için sırt kaslarını ihmal etmemeliyiz.

Sırt kaslarını geliştirmek için birçok hareket mevcuttur. Her hareket sırtın farklı bir bölümünü çalıştırır ve hepsini koordineli bir şekilde çalıştırmamız gerekmektedir.

Bu hareketlerin en önemlilerinden biri olan Lat Pulldown yapılışı itibari ile ikiye ayrılır.Birinde bar göğüse doğru çekilirken, diğerinde enseye doğru çekilir. Bu şekilde sırtımızın farklı kısımlarını çalışmış oluruz.

sırt kası çalıştırmaLat Pulldown (Göğse Çekiş):

Lat pulldown hareketini yapmak için gerekli istasyona oturulur, bacaklar sabitlenir. Yukarıda bulunan bar geniş bir biçimde tutulur. Zaten tutulması gereken yer barın şekli itibariyle göze çarpmaktadır. Sırt düz, vücut dik ancak hafifçe geriye yaslanır vaziyettedir. Çene yukarı doğru kaldırılmış, bakışlar yukarıdadır.

Doğru şekilde konumlandıktan sonra bar göğse doğru nefes verilerek çekilir. Göğse değdirilmeden ancak göğsün yakınında 1 saniye bekletildikten sonra nefes alarak yavaşça bırakılır. Bıraktığımız nokta uzanabildiğimiz en uzak yer olmalıdır.

enseye çekiş
Lat Pulldown (Enseye Çekiş):

Lat pulldown hareketinin bir çeşidi de ‘enseye çekiş’ hareketidir. Burada tek fark vücudumuzun yere dik olması ve barın enseye çekilmesidir.

Diğer tüm vücut geliştirme hareketlerinde olduğu gibi lat pulldown hareketinde de çalışan bölgeyi hissetmek ve vücudu sabit tutup yalnızca kolları hareket ettirmek oldukça önemlidir.

Yanlış yapılması durumunda sakatlıklara yol açabilir. Ağır setlere girmeden önce iyi ısındığınızdan emin olun.

Diğer Sırt Kası egzersizlerine ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Vitaminler Ne İşe Yarar?

faydalı vitaminler

Fitness'da kas gelişiminin %70'ini beslenme oluşturur ve dengeli beslenme hem sağlığınız hem de kas gelişiminiz için oldukça önemlidir.

Proteininden tutun vitaminine kadar her şeyi dört dörtlük yapmanız gerekir. Ancak bu şekilde beslenmenizdeki dengeyi sağlar ve genetik limitinizin sınırlarını ulaşabilirsiniz.

Vitaminler adlarını alfabedeki harflerden almaktadır. Nedeni sayılarının çok fazla olmasıdır. Her bir vitaminin farklı bir görevi vardır ve eksik alınması durumunda o görevi yerine getiremeyebilirler.

Mükemmel beslenmenin en önemli basamaklarından biri olan vitaminlerin türlerine ve işlevlerine bir göz atalım.

Vitamin A

Yağda çözünen bir vitamin çeşitidir. Fazla alımı sonucunda karaciğerde birikme yapar. Cilt,saç ve kemik sağlığımız için gerekli olan bir vitamindir. D,B,E, çinko, fosfor, kalsiyum vitaminleriyle çalışır.

B1 Vitamini

Tiamin olarak bilinen bu vitamin de suda çözünülebilen bir vitamindir. Karbonhidratların enerjiye dönüşmesin de büyük rol oynar. Sinir sistemimize iyi gelir , bu yüzdendir ki ; doktorlar bu vitamini " Moral Vitamini " olarak adlandırmışlardır. Ayrıca bu vitamin sindirime iyi gelir ve büyümemizi destekler.

B2 Vitamini

Riboflavin olarak bilinir. Su da kolay çözünür. Cilt sağlığı,dokunun yenilenmesi ve karbonhidratların,proteinlerin enerjiye dönüşmesinde etkilidir. Ayrıca göz sağlığımız için ve görüş kabiliyetimiz açısından son derece önemli bir vitamindir.

B3 Vitamini

Niacin olarak bilinir. Proteinlerin,karbonhidratların ve yağın enerjiye çevrilmesinde rol üstlenir.Beyin fonksiyonlarının sağlıklı işleyebilmesine yardımcı olmasının yanında, cildimizin korunmasında da etkilidir.

B6 Vitamini

Pyridoxine olarak bilinir. C vitamini gibi , suda çözünen bu vitamin diş ve diş eti sağlığımız için ve sinir sistemimizin düzenli işleyebilmesi için gereklidir.B-6 Vitamini vücudumuza beslenerek almış olduğumuz yağların,proteinlerin ve karbonhidratların vermiş olduğu enerjiyi kullanılır hale getirmesine yardımcı olur. Ayrıca vücudumuzda ki sodyum ve potasyum dengesinin korunmasını sağlar.

B 12 Vitamini

Cobalamin olarak bilinir.Kırmızı kan hücrelerinin gelişmesi ve çoğalabilmesini sağlar.Sinir sistemi için de gereklidir.Diğer B vitaminleriyle kombine olur.Ayrıca eksikliğinde, hafıza ve konsantrasyon eksikliği görülür.

C Vitamini

Vücut geliştirme sporcuları için bence en gerekli olan vitamindir.Koruyucu özelliği olan bu vitamin ; dokuların dış etkenlerden zarar görmesini ve hücrelerin korunmasını sağlar. C vitamini , vücudun enfeksiyonlara karşı direncini arttırır.Diğer bir özelliği ise ; vücudumuz da oluşabilecek yaraların çabuk iyileşmesine yardımcı olur.Diş sağlığımız için de son derece faydalıdır, ayrıca kan damarlarını da güçlendirir.

Vitamin D

Yağda çözünür ve doktorlar tarafından " Güneş Vitamini " olarak adlandırılır.Kemik ve diş sağlığı için son derece önemlidir.Vitamin A ile kombine olurlar.Büyüme çağında ki çocukların kemik gelişimi açısından D Vitamini son derece önemlidir.Sinir sisteminin işleyişi,kalp ve kanda ki D vitamini miktarına bağlıdır.

Vitamin E

Yağda çözünür ve depolanabilir. E vitamini kırmızı kan hücrelerini destekler.Kırmızı kan hücre koruyuculuğu çok mühimdir.Vücudumuzda kas,üreme organları ve cilt açısından son derece önemlidir.Yaşamımızı devam ettirebilmemiz açısından son derece gerekli bir vitamindir.

Biotin

Suda çözünür.Cilt ve dolaşım sistemi sağlığı için gereklidir.Saçımızın sağlığı açısından da önemlidir. Diğer B Grubu vitaminleriyle kombine olur.Sağlık yaşamamız için gerekli olan bir vitamindir.

1 Şubat 2016 Pazartesi

Hamburger Köftesi Tarifi

evde hamburger yapımı

Fast food olarak geçen hamburger bir çok uzman tarafından sağlıksız bir besin olarak değerlendirilir. Ancak onu sağlıksız yapan kendisi değil, yapılış şeklidir. Doğru malzemeler kullanılarak yapılan fit bir hamburger kadar faydalı bir besin yoktur. Spor ile uğraşan kişiler için hazırlamış olduğumuz fit hamburger köftesi tarifine bir göz atın. Çok seveceksiniz.

Hamburger Köftesi Malzemeleri

  • 400 gram Yağsız Kıyma
  • Hamburger Ekmeği (Kepekli Tercih Edilebilir)
  • Baharat (kimyon,karabiber,pul biber ve kekik)
  • Turşu
  • Peynir

Hamburger Köftesi Besin Değerleri (225 gr)

Kalori : 140 kcal
Karbonhidrat : 10 gr
Protein : 6 gr
Yağ : 7 gr

Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı ve diğer malzemeleri boş bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  • Yoğurduğumuz köfteleri 4 parça(her biri 100’er gram) olmak üzere parçalara ayırıp elimizle şekil veriyoruz.
  • Köfteleri yapışmaz bir tavada az miktar yağ ile yaklaşık 10 dk kızartmanız yeterli olacaktır. Pişirme süresi köftenizin kalınlığına ve ateşin şiddetine göre farklılık gösterebilir.
  • Köfteniz hazır olduktan sonra diğer malzemeleri de ekleyerek köftenizi hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.