24 Mart 2016 Perşembe

Weight Gainer Nedir?

besin takviyesi

Türkçe karşılığı kilo aldırıcı olan bu supplement özellikle zor kilo alan kişilerin kullanılması gereken bir supplement çeşitidir. İçerisinde karbonhidrat ve protein barındırır. Ektomorfik vücut yapısına sahip kişiler için kullanılması gereken ve kilo alımını destekleyen bir besin takviyesidir.

İnce kemik yapısına sahip sporcular, metabolizmalarının çok hızlı çalışmasından dolayı günlük kalori ihtiyaçlarını karşılayamazlar ve kilo almakta zorlandığı için kasları gelişemez. Bu nedenle spora yeni başlayan ve kilo almakta zorlanan kişilerin kilo aldırıcı gainer kullanmalarını tavsiye ederim.

Ne Zaman Kullanılmalı?

Bazı günler günlük kalori ihtiyacımızı karşılayamadığımız durumlar olabilir.Gün içerisinde yaptığımız aktiviteler kalori yakmamıza neden olur. Beslenme ile bu kalori açığını kapatamadığımız durumlarda gainer kullanılmalıdır.

Günün herhangi bir saatinde kullanılabilir. Fakat bir öğün atlayıp "nasıl olsa gainer kullandım" fikrine kapılırsanız hem verdiğiniz parayı hem de zamanınızı boşa harcamış olursunuz. Adı üstünde besin takviyesidir. Hiç bir zaman besinin yerini tutamaz.

Ektomorfik yapıya sahip 70 kiloluk bir sporcunun antrenman yaptığı bir günde ortalama 4000 kalori alması gerekir. Bu kişiler gün içinde yediği besinlerin kalorilerini hesap edip, buna göre kilo aldırıcı kullanmalıdır.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Weight Gainer'i sadece beslenmenizin yetersiz kaldığı durumlarda kullanmalısınız. Aksi takdirde bir faydasını göremeyebilirsiniz.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.

2 yorum

piyasadaki ürünler genellik ile basit şeker olan maltodoktirin ve deskroz(nişasta şekeri ve üzüm şekeri)kullanmamanızı öneririm..beslenin...

Teşekkürler verdiğiniz değerli bilgiler ve yorumlarınız için.