15 Mart 2016 Salı

Supplement Nedir?

supplement

Birçok insan supplementlerin kötü bir şey olduğunu, ilaç olduklarını ve sağlığa zararlı olduğunu söylüyor. Bu konu hakkında insanlar çok az şey biliyor ve ön yargılı bir biçimde yaklaşıyorlar.

En büyük klişelerden biri de "Bende o kadar ilaç alsam benim vücudumda onun gibi olur" cümlesidir. Buraya yazarken bile bir tuhaf oldum.

Supplementler kesinlikle ilaç değildir, gereğinden fazla kullanılmadığı sürece sağlığa hiçbir zararı yoktur. Supplementler sadece besin takviyesidir. Beslenmemizin yetersiz kaldığı durumlarda kullanmamız gerekir.Örnek verecek olursak,

Spor yapan birinin günlük kilosu başına 2 gr(amaca göre değişebilir) protein alması gerekmektedir. Bu da 70 kg bir sporcunun günde 140 gr protein alması anlamına geliyor. Fakat bazı durumlarda bu protein ihtiyacını beslenme ile karşılayamayabilir. İşte bu gibi durumlarda supplementlere başvurulur.

Bazı Supplement Çeşitleri

Protein tozu
Kreatin
Bcaa
Mmino asit
Weight Gainer (Kilo Aldırıcı)
Glutamin

En çok kullanılan supplement çeşitleri bunlardır. Supplementler çoğunlukla antrenman öncesi, antrenman sonrası ve gece yatmadan önce kullanılır. Etkili bir beslenme programı ile çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Kesinlikle kullanmanızı tavsiye ederim.

Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Supplementler sihirli değiller ve doğa üstü güçleri yoktur. Adı üzerinde "besin takviyesi"dir. Yani besin değildir. Beslenmenizi düzgün bir şekilde yapmadığınız takdirde ne kadar supplement kullanırsanız kullanın kas kütlenizi arttıramazsınız.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.