26 Mart 2016 Cumartesi

Kilo Vermenin Püf Noktaları

sağlıklı kilo verme tavsiyeleri

Maalesef toplumumuzun büyük bir çoğunluğu zamanını kilo vermenin yolları 'nı aramak ile geçiriyor.Fazla kilolarından kurtulmak isteyen kişilerin sayısı bir hayli fazla.

Bu gün size kilo vermenizde yardımcı olacak bir kaç bilgi vereceğim. Bu bilgiler tek başlarına kilo vermenize yardımcı olamayacaklar ama hepsini birlikte uyguladığınız zaman elde ettiğiniz sonuçlar inanılmaz olacak.

Zayıflamak ve yaza formda girmek istiyorsanız bu tavsiyelere kulak verin.

İşte kilo vermek için yapılması gerekenler

Güne Su İle Başlayın

Su içmenin önemi yadsınamaz. Günde 2-3 litre su içmeniz hem sağlığınıza, hemde kilo vermenize yardımcı olacak. Aynı zamanda metabolizmanızı da hızlandırarak gün içerisinde yaktığınız kalori miktarını arttırmanıza ve dolayısıyla zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Bol bol su için.

Düzenli Beslenin

Dengeli ve düzenli beslenme zayıflamanız için gereklidir. Yediğiniz yiyeceklerden tutun öğün saatinize kadar herşeyi gözden geçirmelisiniz. Hayatınızdan tamamen çıkarmanız gereken besinleri bir yere not etmenizi ve bunları azaltarak bırakmanızı tavsiye ediyorum. Örnek(cips, kola, alkol vb)

Web sitemizin Beslenme sekmesinde evde yapabileceğiniz birçok bilgi mevcuttur.

Kalori Hesabı Yapın

Kalori hesabı yapmak zayıflamanıza yardımcı olacak en önemli etkenlerden birisidir. Günlük olarak tükkettiğiniz besinleri bir yere not edip içerisindeki kalori miktarını hesaplayabilirsiniz. Aynı zamanda kendi günlük kalori ihtiyacınızı da hesaplarsanız gün içerisinde ne kadar yemek yemeniz gerektiğinizi az çok tahmin edebilirsiniz.

Şekeri Kesin

Evet yanlış duymadınız. Şekeri hayatınızdan tamamen çıkarın. Özellikle kesme veya toz şeklinde olan şekerlerden bahsediyorum.Türk toplumu olarak çok fazla çay tüketiyoruz. Haliyle şeker tüketimimizde hat safada oluyor.Şekerin içerisindeki kalori miktarı çok fazla olduğundan sizin kilo vermenize engel olur.

Şekeri Nasıl Bırakmalıyım?

Aslında şekeri bırakmanın yolu şekerin ne kadar zararlı bir şey olduğunu idrak etmekten geçiyor. İnsan vücudunun günlük şeker ihtiyacı 5gr kadardır.Fakat biz bu miktarı sadece bir bardak çayla bile karşılayabiliyoruz. Bunun yemeği var, meyvesi var, kahvesi var. Günde 100gr şeker almak içten bile değil. Umarım bu günden sonra siz de şekeri azaltarak tamamen hayatınızdan çıkarırsınız.

Bir kesme şekerin bir dilim ekmeğe eşit olduğunu biliyor muydunuz?

Kötü Alışkanlıklardan Uzak Durun

Kötü alışkanlıklardan kastımız sigara ve alkol elbette. Bu konuda açıklama yapmaya bile gerek yok. En sık kullanılan intihar çeşitlerinden birisidir demek yeterli olur sanırım.

Egzersiz Yapın

Zayıflama yöntemleri arasında en kesin yoldur."Spor yaparak herkes kilo verir" dediğinizi duyar gibiyim. Ama size şunu söylemeliyim ki; spor yapmadan kilo vermeniz imkansızdır. Televizyonlardaki o zayıflatan kemer, zayıflatan haplara inanmıyorsunuzdur umarım. Onlar tamamen para tuzağıdır.Kilo vermek için spor yapmalısınız.bunun başka bir yolu yoktur.

Web sitemizin Antrenman sekmesinde evde yapabileceğiniz birçok hareket mevcuttur.

Kendimi Egzersiz Yapmaya Nasıl Teşvik Edirim?

Kendinize şöyle bir şart koşabilirsiniz. Örneğin çok sevdiğiniz bir yemeği veya bir tatlıyı düşünün. Zayıflamak için o gün içerisinde onu yememeniz gerekiyor. Fakat eğer 30dk orta tempoda bir yürüyüş yaparsanız kendinizi o yiyecek ile ödüllendirebilirsiniz. Bu sayede hem yemek istediğiniz yiyeceği yemiş olacaksızın, hem de zayıfla yolunda çok önemli bir adım atmış olacaksınız.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.