23 Şubat 2016 Salı

Sporu Bırakınca Kaslar Sarkar Mı?

silah çekme

Yıllardır spor ile uğraşan kişiler sorulan ve artık çok klişeleşmiş bir sorudur. Aslı astarı olmayan, sporla ilgisi olmaya insanların uydurmuş olduğu bir teoridir.

Yukarıdaki fotoğrafın altına "Bu soruyu soranlara yapmak istediğim" yazarak bir Caps yapıp paylaşacağım.

yaşlanınca kaslar sarkar mıGenellikle spora başlamama bahanesi olarak kullanılır."Oğlum bırakınca sarkıyomuş " cümlesi bir çok gencin spor hayatını başlamadan bitirmiştir.

Konuyu açıklamak gerekirse;

Spor ile uğraşan insanlar, spor yapmayan insanlara göre daha fazla kas kütlesine sahiptir ve yağ oranları çok daha düşüktür.Vücuttaki düzen, yani dağılım şu şekildedir; ne kadar zayıf kas miktarına sahipseniz o kadar yoğun yağ oranına hakimsinizdir.Bu tam terside olabilir.Ne kadar çok kas o kadar az yağ.

Şimdi sarkmaya gelince spor yaptığımızda kaslarımız normalin üstünde gelişim gösterir ve yağ oranı o oranla aşağıya düşer.Spor bıraktığımızda kas fiberleri ufalacağından o açılan yerlere hemen yağlar oturur.Bu yağlar zamanla sarkmalara sebebiyet verir.Yani işin özeti kas sarkmaz yağlar sarkar.

Yağların oluşmaması için ise egzersizi bıraksanız bile yeme alışkanlığınızı bırakmazsanız doğru beslenmeye devam ederseniz bu sarkmalarda meydana gelmez.

Önemli Not : Yaşlanmış Bodybuilding'cileri baz alarak bakmayın bu konuya.İnsanlar zamanla yaşlanır ve ister istemez kas kütleleri azalır ve vücutta kırışıklıklar meydana gelir.Doğanın kanunu budur.Bu durum kötü bir görüntüye sebebiyet verebilir.Ancak şu unutulmamalıdır ki, spor yapan bir vücut her daim estetik gözükür.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.