20 Şubat 2016 Cumartesi

Metabolizmanızı Hızlandıracak Bir Kaç Öneri

sağlıklı besin seçimi

Bir çok insan "ne kadar yersem yiyeyim kilo alamıyorum" diyen insanlara imrenerek bakarlar.Peki bu insanlar neden çok fazla yemek yedikleri halde kilo alamıyorlar. Cevabı çok basit.

Çünkü bu kişilerin metabolizmaları hızlı.

Her insanın metabolizma hızı farklıdır fakat bunu arttırmak veya azaltmak bizim elimizdedir. Yediğimiz yemekler ile ve yaptığımız egzersizlerle metabolizma hızımızı değiştirebiliriz.

Bu yazımızda metabolizmamızı nasıl hızlandıracağımıza dair birkaç önerim olacak sizlere;

Egzersiz : Egzersiz yaptığınız zaman metabolizmanız hızlanır ve bu hızlanma gün boyu devam eder.Yani düzenli olarak egzersiz yapmak sizin metabolizmanızı hızlandırır ve daha hızlı yağ yakmanıza yardımcı olur.

Su : Günde 8 bardak su içmek, toksinlerin ve metabolize edilen yağın vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı oluyor.Özellikle sabah kalktığımız zaman içilen su, metabolizmanıza takılan bir nitro etkisi gösterecektir.Tecrübe ile sabittir.

Kaloriyi Kademeli Azaltmak : Vücudunuza günlük aldığınız kalori miktarını belirleyin ve onu kademeli olarak azaltın.Diyete başlamadan önce günde ortalama 2500 kalori alırken diyete başladığınız gün bu kaloriyi 1500 düşürürseniz kilo kaybetmeye başlamak için uzun bir süre beklemeniz gerekebilir.

Çünkü günlük 2500 kaloriye alışık olan vücudunuz aniden 1500 kaloriye düştüğünüzde kendini korumak için “açlık” moduna geçer. Açlık modunun ilk adımı ise metabolizmayı yavaşlatarak ihtiyaç duyulan enerjinin azaltılmasıdır. Bunu önlemek için diyete başladığınız ilk hafta normal beslenme şeklinizden 100-150 kalori kesin. Düzenli egzersizle birlikte bu şekilde daha kalıcı ve sağlıklı kilo verebilirsiniz.

Kahvaltıyı Atlamayın : Kahvaltıyı atlamanın diyetinize 2 önemli zararı var. Birincisi kahvaltı etmediğiniz için metabolizmanız gün boyu normal hızının altında çalışır, ikincisi ise öğle yemeğine kadar şekeriniz düşeceği için yemeniz gerekenden daha fazla yemek yersiniz. Sabah kalktığınızda evden çıkmadan önce mutlaka bir şeyler atıştırın ve metabolizmanın yeni güne hızlı başlamasını sağlayın.Ayrıca sabah kahvaltısı günün en önemli öğünüdür.Bütün gece uyku modunda iken aç kalan vücudumuza bir an önce besin takviyesi yapmamız kas gelişimi için çok önemlidir.

Az ve Sık Öğünler : Yemek yedikten sonra, sindirim sırasında vücut önemli miktarda enerji harcar. Sindirimden sonra ise metabolizma hızı yavaş yavaş düşmeye başlar. Metabolizma hızının devamını sağlamak için gün içinde 3 ana öğün yerine 4-5 ara öğün yiyebilirsiniz. Bu yöntemle daha az kalorili yemeklerle daha uzun süreli tokluk hissi sağlayabilirsiniz.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.