15 Şubat 2016 Pazartesi

Fitness'da Genetiğin Önemi

fitness genetik

Her spor dalında olduğu gibi fitness için de genetik çok önemlidir. Genetiğiniz yatkın ise fitness'a 1-0 önde başlarsınız.Sadece fitness için değil, diğer spor dallarında da genetik önemlidir. Hiçbir zaman 1.50 boyunda bir basketci veya 2 metrelik bir halterci göremezsiniz.

Genetik kriteri özellikle vücut geliştirmede daha da önemlidir. Çünkü yarışmalarda her ne kadar kas kütleniz ve yağ oranınız önemli olsa da, bir o kadar da kaslarınızın şekli önemlidir. Bu nedenle vücut geliştirme yarışmaları güzellik yarışmalarıyla benzerlik gösterir.

vücut geliştirme erkekGenetiğiniz - yani dış görünüşünüz - güzellik yarışmalarında ne kadar önemli ise vücut geliştirme yarışmalarında da bir o kadar önemlidir. Aynı şeyleri fitness modellik için de söyleyebilirim.

Bu spor için kesin bir yargı olmasa da, boyunuzun 1.80 civarında olması gerekmektedir. Daha uzun veya kısa olmanız durumunda istediğiniz görüntüye kavuşamayabilirsiniz.

Bir diğer önemli faktör ise kemik yapınız ve vücut tipiniz de çok önemlidir. Bu spor için en ideal vücut tipi Mezomorf vücut tipidir. Bu vücut tipi hem daha kolay kaslanabilir hem de daha hızlı yağ yakabilir.

Eğer boyunuz ve vücut tipiniz bu spora uygun değilse, hedefinizdeki vücuda kavuşamayabilirsiniz. "Lazar Angelov veya Jeff Seid gibi olmak istiyorum" diyerek bu spora başlamadan önce bir kez daha düşünün. Sonu hüsran ile sonuçlanabilir.

Not : "İnsan genetiği bir altın madenine benzer. İçine bakmadan ne kadar değerli olduğunu bilemezsiniz."

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.