22 Şubat 2016 Pazartesi

Barfiks Çekmenin Yararları

sırt kasları

Üçgen vücut isteyen kişiler için vazgeçilmez olan fakat zor bir hareket olduğu için hep es geçilen bu hareketin faydalarından bahsedeceğim. Vücudun kendi ağırlığı ile yapılan bir çeşit fitness egzersizi olan barfiks, vücudun gelişmesine olanak sağlamak için özellikler erkekler tarafından yapılan vücut geliştirme sporunun olmazsa olmazlarındandır.

Askerlikte oldukça popüler olan barfix antrenmanı hemen hemen her yerde yapılabilen oldukça işlevsel bir harekettir. Vücuttaki büyük kas gruplarını çalıştırır ve vücuda üçgen görünüm sağlar. Barfiks çekmenin vücut için önemli yararları bulunmakta ve bu yararları barfiks çekmeyi alışkanlık haline getirdiğinizde daha iyi anlayacaksınız.

İşte Barfiks Çekmenin Yararları

1.Barfiks, vücudun özellikle belden üst kısmını geliştirmeye yardımcı olur.

2.Barfiks çok işlevsel bir harekettir. Sadece sırt kaslarını değil, kol ve karın kaslarını da çalıştırır.

3.Şınav ile birlikte kombine olarak yapıldığı zaman, göğüs ve kol sırtlarını çalıştırmakta ve buradaki kasların ciddi anlamda gelişmesini sağlamaktadır.

4.Barfiks hareketi çok fazla kas grubunu bir arada çalıştırır. Bu da sizin çok daha hızlı büyümenize ve gelişmenize yardımcı olur.

5.Gelişim çağındaki bireylerinin boylarının uzamasına katkıda bulunur.

6.Vücudunuzun üçgen bir görünüme kavuşmasında önemli rol oynar.

Not : Eğer evde barfiks çekmek istiyorsanız kapı aralarına takılan barfiks demirlerinden alabilirsiniz. Kapınıza hiçbir şekilde zarar vermez. Kendim de kullanmaktayım. Fiyatı oldukça uygundur.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.

5 yorum

Kapı barfikslerinde dikkatli olmakta fayda var. Bazen tam tutanamayan çubukların düşmesiyle ciddi yaralanmalara maruz kalanlar var. Bir sabitleyici ile sabitlenmesinde yarar görüyorum.

Yapın yapın. Dirseklerinizdeki eklemleri, kıkırdakları, sinirleri güzel mahvedersiniz. (8 Yıl prof. spor yaptım). Tavsiye, sadece asılı kalın ve esneyin. Gerisi saçmalık

Doğru bir formda yapıldığı sürece barfiks çekmenin hiçbir sakıncası yoktur.

Tavsiye ettiğiniz kaliteli bir barfiks çubuğu var mı ?

Domyos en kalitelilerinden biridir. Ben şahsen evimde onu kullanıyorum. Kapı aralarına veya evinizin koridoruna takabilirsiniz. Diğer fonksiyonel adı altında satılanları tavsiye etmiyorum. Güvenilir değil. İnsana barfiks çekerken "ne zaman düşücem" dedirtiyor.