27 Ocak 2016 Çarşamba

Kollarınıza Kaçak Kat Çıkın


ön kol kası

Çoğu erkek bir ortama girdiği zaman oradaki en büyük kolların kendisinde olmasını ister. Güçlü gözükmenin verdiği inanılmaz haz ve öz güvenin tadına varan biri bu sporu asla bırakmaz. Giysilerinizin artık üzerinize olmadığına sevinebilirsiniz. Sitemizdeki egzersizler ve antrenman metodları sayesinde kollarınıza eski tişörtleriniz dar gelecek.

Kolumuzun yalnızca 3/1'ini oluşturan biceps, iki başlı bir kastır ve dirsek ile omuz arasında ön tarafta konumlandırılmıştır. Yeni başlayan sporcuların biraz pazum olsun biraz da omuz diye tarif ettikleri iki yerden biridir biceps.

Not : Biceps kasınızın görünümü tamamen genetiğinizle alakalıdır. Yumurta görünümlü veya tepeciği olan bir bicepsiniz olabilir. Fakat onu geliştirmeden nasıl göründüğünü bilemezsiniz.

lazar angelov tricepsBiceps Çalışırken Yapılan Yaygın Hatalar

1.Her antrenman programında kol kaslarınızı çalıştırmamalısınız. Unutmamamız gereken en önemli nokta kaslarımız antrenman sırasında değil dinlenirken geliştiğidir.

2.Yeterlince yemelisiniz. Unutmamamız gereken bir diğer önemli nokta, günlük olarak aldığımız besinler dinlenirken kasların yenilenmesinde, toparlanmasında kullanılır. Eğer almamız gereken protein, karbonhidrat ve yağları düzenli bir şekilde almıyorsak, kaslarda gelişim (anabolizma) yerine yıkım (katabolizma) meydana gelir.

3.Dumbell veya Barbell tutarken el kaslarınızı sıkmayın, sadece dumbell veya barbell'i tutun, unutmayın ki bir çok kas grubu birbiriyle bağlantılı olarak çalışır, çalıştırdığınız kasa odaklanın ve hareketi o kas grubunda hissetmeye çalışın.

4.Ne kadar ağır kaldırdığınız veya kaç tekrar yaptığınız o kadar da önemli değildir.Önemli olan egonuza yenilmeyip yapabileceğiniz kadarını yapmaktır.Fazla ağırlık alıp hareketi yanlış yapmanın hiçbir faydası yoktur.

5.Ağırlıkları kaldırdığınız hızda indirmeye çalışın birden bırakırsanız hem hareketi eksik yapmış olursunuz hem de sakatlanma riski çoktur.

6.Hareketi yaparken kontrol sizde olmalı, unutmayın ki kontrolsüz yapılan egzersizlerde sakatlanma riskiniz sürekli artmaktadır. Kontrol edemeyeceğiniz ağırlıkları kullanmaktan kaçının.

7.Çalışma esnasında, ellerinizi aşağı indirirken alt noktada dirseklerinizi kitlemeyiniz, hafif bükülü bir şekilde bırakınız.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.