14 Ocak 2016 Perşembe

Kas Gelişimi İçin 5 Altın Kural

vücut geliştirme walpaper

Fitness'da kas gelişimindeki en büyük etken motivasyondur. Acıya dayanma gücünüz vücudunuzun görünümünü belirler. Acı eşiğinden ne kadar fazla geçebiliyor iseniz, kas gelişiminiz de o kadar fazla olacaktır.

İşte kas gelişimi için 5 altın kuralımız;
1.Acı eşiğinden geçin : Yaptığınız sporu sadece bir hobi olmaktan çıkaracak ve sizi bir profesyonel yapacak en önemli etken yukarıda da belirttiğimiz gibi motivasyondur.Ne kadar motive olabilirseniz kaldırdığınız ağırlıklarda buna paralel olarak artacaktır. Hareket esnasında yanan kaslarınıza hala kaldır emrini verebiliyorsanız, yani acı eşiğinden geçebiliyorsanız, bu sporda ben profesyonelim diyebilirsiniz.
fitness model2.Egzersizi bırakmayın : Kasların büyümesini sağlamak için atılacak ilk adım, düzenli bir şekilde spor yapmaya kesin kararlı olmaktır. Beden ölçüleriniz ve genlerinize rağmen, spora uzun süre ara vermek, kas ölçünüzde ve gücünüzde azalmaya neden olur. Kas küçülmesi, 72 saatten daha az bir sürede oluşur. Bu yüzden zor bir şekilde elde edilen kas gelişimini korumak için, vücudun her bir parçasını haftada en az bir kere olmak üzere yoğun bir şekilde ve sıklıkla çalıştırın.
3.Deadlift ustası olun : Ciddi bir kas kazancı sağlamak ve vücudunuzun büyüme potansiyelini ortaya çıkarmak için, vücudunuzu zorlamak zorundasınız. Deadlift’te ustalaşarak ve inanılmaz şekilde geliştirerek vücudunuzu standartın da ötesinde bir pozisyona koyarsınız. Deadlift yaparken, başınızın dimdik karşıya baktığından ve sırtınızın dümdüz olduğundan emin olun. Bu duruş, kalça kaslarınızın, bacak kaslarınızın ve alt sırt kaslarınızın maksimum güçle topuklarınızın ucundan yukarı doğru ağırlığı kaldırmasını sağlar. Bu hareket, neredeyse her büyük kas grubunu kuvvetlendirir.
boks4.Dinlenme sürelerini kısaltın :
Daha iri olmak için, kendinizi sınırlarınızın ötesinde zorlamanız ve acı eşiğinden geçmeniz gerekmektedir. Kas strese duyarlıdır, spor esnasında ve sonrasında kendini buna göre ayarlar. Bu yüzden, sürekli genişleyen vücudunuzun dış görünümünü korumak için, egzersiz sırasında 60 saniye kadar ya da daha az bir süre dinlenin. Bu sayede doğru yerlerde uygun genişlemeyi sağlayarak, hedef alınan kas gruplarında sabit bir şişkinlik sağlar.
5.Zirvede bırakmayın : Spor salonundaki en güçlü adam bile, vücut geliştirme için bilinen en büyük sırlardan birini genellikle ihmal eder. Bu sır da, hareketin olumsuz yanlarından faydalı sonuçlar çıkarmaktır ve hareketin zirvesinde kasılmaktır. Kaslarınızı genişletmek ve şişkinliğini artırmak için, hareketin zirvesinde sert bir şekilde kasılın. Bu hareket, kaslarınıza boyut kazandırır ve daha hızlı büyümeleri için onlara mesaj gönderir. Bu yüzden, en yukarıdayken sert bir şekilde kasılın, sonra nazik ve yavaşça kendinizi serbest bırakın.

Sizlerin düşünceleriniz bizim için çok önemli. Yazıların altına yorumlarınızı bekliyoruz.