31 Aralık 2015 Perşembe

Kerem Bürsin Kimdir?

kerem bürsin kasları

Kerem Bürsin profesyonel olarak oyunculuk yapmaktadır. 4 Haziran 1987 yılında Amerika'da doğmuştur. Lise yıllarında Rock müziği ile ilgilenen Kerem Bürsin, üniversite yıllarında ise oyunculuk ile ilgilenmeye başlamış. Amerika'da profesyonel kişilerden oyunculuk eğitimi almış ve bir kaç projede yer almış. Türkiye'ye ara ara ziyarete gelen Bursin, yine bir ziyareti sırasında Türkiye'den bir teklif almış ve kariyerinin devamında burada olmaya karar vermiş.

kerem bursin dövüşTürkiye Kerem Bürsin'i Güneşi Beklerken adlı gençlik dizisi ile tanıdı. Dizide bir lise öğrencisini canlandıran Kerem Bürsin kısa sürede kendisine ciddi bir hayran kitlesi kazandırdı. Dizideki başarından sonra reklam filmleri, film projeleri vb. birçok projede yer aldı.

Oyunculuk yeteneği ile gündemde olan Kerem Bürsin aynı zamanda kasları ile de gündem olmuştur. Yaptığı iş gereği çeşitli aksiyon ve dövüş sahnelerinde oldukça başarılı bir performans sergilemiş, aynı zamanda büyük ilgi çekmiştir. Hatta kendisine "300 Spartalı" filminden teklif dahi gelmiştir. Ancak Kerem Bürsin bu teklifi reddetmiştir.

Kerem Bürsin verdiği bir röportajlarda; "Ben bu vücudu soyunmak için yapmadım" diyerek, sporu sağlık için yaptığının altını çizmiştir. Vücudu ile değil oyunculuk yeteneği ile gündeme gelmeyi tercih ettiğini her fırsatta dile getirmiştir.

Kerem Bürsin Boyu ve Kilosu

Kerem Bürsin 179 cm boya ve 74 kilo vücut ağırlığına sahiptir. Yağ oranının düşük olduğunu göz önünde bulundurursak kilosu gayet iyidir.

Estetik Vücutlar kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kerem ile İlgili Kişisel Yorumum : "Spor gösteriş için değil, sağlık içindir. Kerem Bürsin'in bu yöndeki mütevazı düşünceleri vücudu kadar karakterinin de sağlam olduğunun bir göstergesi."

27 Aralık 2015 Pazar

Protein Tozları Ne Zaman Kullanılır?



besin takviyesi

Vücut geliştirme sporda proteinler vazgeçilmezdir fakat bazı günler yeterince protein alamadığımız durumlar olabilir. Bu gibi durumlarda protein tozlarına ihtiyaç duyarız.

Protein tozları whey ve kazein olmak üzere ikiye ayrılır. Whey proteinler kana hızlı bir şekilde karışırken kazein proteininin kana karışması biraz zaman alır. Bu nedenle kullanım zamanları değişir.

İşte protein tozlarının kullanılması gereken zamanlar;

alarm ertelemeSabah Uyanır Uyanmaz : Uyandıktan sonra vücudunuz aç durumdadır.Uzun süredir protein almadığınız için vücudunuz kaslarınızı korumak amacıyla hızlı sindirilen bir protein kaynağına ihtiyaç duyar.Hızlı sindirilmesi vücudumuzun ve kaslarımızın hemen beslenmesini sağlar.

Bu noktada hem hızlı hem de yavaş sindirilen bir protein tozu kullanmak iyi bir fikirdir.Bu, yumurta ve peynir ya da whey/kazein proteini toz karışımı gibi katı bir protein kaynağı ile whey protein içeceği olabilir. Hızlı sindirilen protein vücudun pozitif azot dengesine hızla ulaşmasını sağlar ve iyi bir kas gelişmesi için bir gün izin alır.


antrenmanAntrenmandan Önce : Antrenman öncesi öğününüz siz antrenman yaparken vücudunuzda pozitif azot dengesini koruyacaktır. Antrenmandan önce whey protein  veya whey / kazein protein karışımı almanız, antrenman aşamasında vücudunuzu ve kaslarınızı besleyecektir.

Antrenmandan Sonra : Antrenman sonrası için, sabah yapılacak ilk iş ile aynı yaklaşımı benimsemelisiniz. Antrenmandan sonra toparlanmanıza yardımcı olması için ve yorulan ve acıkan kaslarınızı beslemeniz için vücuda hızlı karışan, whey protein kullanmalısınız.


Öğün Arası : Gün boyunca alınan düzenli protein takviyesi öğünleri ve atıştırmalıklar, kazein ya da yumurta proteini gibi yavaş sindirilen proteinler arasından seçilmelidir.İki ana öğün arasında alınan yavaş sindirilen protein, vücudunuzun gün boyunca pozitif azot dengesini korumasını ve sürekli kaslarınızın beslenmesini sağlar.

gece uykusuGece Yatmadan Önce : Yatmadan önce yavaş sindirilen bir protein takviyesi almak, uyurken azot dengenizi azami seviyeye çıkarır.Vücut gece büyüme hormonu salgıladığından vücudunuzu gece beslemek gelişim için çok önemlidir.Kaslar dinlenirken gelişir ve bu dinlenme süresi içinde protein desteği şarttır. Bu sebeple Kazein proteini uyumadan önce en iyi tercihtir.

Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir





Not : Vücudunuzun protein ihtiyacının tamamını protein tozlarından karşılamamalısınız. Protein tozları adı üstünde bir besin takviyesidir ve asla gerçek besinlerin yerini tutamaz. Gerektiğinden fazla kullanmayınız. Herşeyin fazlası zarardır.

25 Aralık 2015 Cuma

Bar Brothers Motivasyon Videosu

zincirle barfiks çekme

Barfiks sırt kaslarını çalıştıran oldukça etkili bir harekettir. Bir çok insan tek bir barfiks çekmeye bile zorlanır, hatta çekemezler. Bar Brothers adı ile YouTube'da büyük izlenme sayısına ulaşan bu adamlar barfiks olayını biraz abartmışlar. Yaptıkları akrobatik hareketlerle izleyenleri barfiks çekmeye teşvik ediyor. Estetik vücutları ve yaptıkları mükemmel hareketleriyle Bar Brothers'ın motivasyon videosunu izledikten sonra kendinizi barfiks çekerken bulacaksınız.

Sitemizdeki diğer Motivasyon Videolarını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Bar Brothers Motivasyon Videosu


Fitness Hakkında Bilinen 5 Yanlış



fitness egzersiz

Her konuda olduğu gibi fitness konusunda da insanlar yanlış bilgilendiriliyor.Sözde ''yağ yakıcı'' olan mucizelerden tutun da aç karnına yenilmesi gereken yalancı iksirlere kadar olan bu sahtelikler asla inanılmamalıdır.

Fitness dünyasında aşina olduğumuz bir söz vardır; "Antrenman yapmamış kişilerden tavsiye almayın.".Birçok doğru bilinen yanlış var ve bunlardan en popüler 5 tanesini siz değerli okurlarım için hazırladım.

İşte o 5 yanlış;

koşuYanlış 1: Kalp atış hızınızı yağ yakım nabzı civarında tutun

Eğer daha hızlı bir şekilde yağ yakmak için maksimum kalp atım hızınızın %60 - %70’i arasında kalarak egzersiz yapıyorsanız zayıflamanızı yavaşlatıyor olabilirsiniz.Yağ yakma nabız aralığı tamamen bir efsanedir.Orta şiddetli bir hızda egzersiz yaparken tek bir kaloride yüzdesel olarak daha fazla yağ  yaktığınız doğru olsa da, egzersiz sonunda total olarak da yağdan harcanan kalori miktarı olarak da  daha az kalori yakarsınız.

Yanlış 2: Bir seviye atlamak için kardiyo hızlandırmak en iyi yoldur

Kilonuzu vücudunuzda fazla depolanan yağlardan kaybetmek için en etkili yöntem programınıza hem kardiyo hem de ağırlık antrenmanını eklemektir.Yapılan araştırmalarda doğru ve kontrollü kalori alımı ile beraber günde 30 dakika bisiklet süren kişilerde, sekiz hafta içerisinde üç kilo yağdan kaybettikleri ve yarım kilo kas kazandıkları görülmüştür.Diğer bir grup ise 8 hafta süresince günde 15 dakika bisiklet ve 15 dakika ağırlık çalışarak  8-10 kilo verdikleri görülmüştür, ayrıca 2 kiloya kadar   kas oranlarını arttırarak  hem metabolizmalarını hızlandırmışlar hem de kas iskelet yapıları çok daha kuvvetli ve sağlıklı olmuştur.

masa başı iş sorunuYanlış 3: Çömelme (squat) hareketleri yapmak kalçanızı büyütür

Bu tür efsaneler beni kahkahalara boğuyor.Kalçamızı neyin büyüttüğünü hepimiz biliyoruz ve bu kesinlikle çömelme hareketleri değildir.Eğer ki aktif olarak bu konuda birşeyler yapmazsak bütün gün bilgisayar, masa başında ya da araba koltuğunda oturan hepimiz zayıf kalça kaslarına sahip olma  riskindeyiz.Bunu önlemenin en iyi yollarından biri çömelme hareketleridir! Doğru açı, doğru ağırlık ve tekrar sayıları ile yapılacak bu egzersiz ile vücudumuzun en büyük kas gruplarını aktive edecek, kalça kaslarını çalıştıracak ve şekillendireceksiniz.
bel ölçüsüYanlış 4: Boş bir mide daha fazla yağ yakımı anlamına gelir

Karnınız açken egzersiz yaparsanız vücudunuzdaki yağ rezervlerini çalışması için zorlayacağınızı muhtemelen duymuşsunuzdur ama bu doğru olmaktan çok uzaktır. Bilimsel olarak yapılan çalışmalar vücut sisteminizin yağdan kalori harcamayı aktif hale getirmesi için biraz glikoza ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Aç kalarak ya da öğün atlayarak egzersiz yaparsanız vücudunuzda depolanan glikozu tüketirseniz, vücut ateşiniz söner ve kas dokunuzdan enerji sağlamaya başlarsınız. Kas dokunuzu kaybetmeniz daha fazla yağ depolamanız ve metobolizma hızınızı düşüreceğiniz anlamına gelecektir. İdeal olanı kardio ya da ağırlık antrenmanından en az 90 dakika evvel en son besini tüketmektir.


bilek zorlanmaYanlış 5: Sorun yaratan noktaları hedefleyebilirsiniz

Bölgesel çalışmalar ile vücudumuzun yağı nereden yakabileceğini seçebilmemiz güzel olurdu.(Daha büyük göğüs bedeni ve ince kalçalar gibi) Ama bu mümkün değildir.Bilimsel gerçek şudur ki vücudunuz genetik yapınıza göre nereden yağ yakması gerektiğini belirli bir sıra dahilinde yapar.

Antrenmanlarınızda bu yüzden tek bir bölgeye odaklanmak yerine, vücudunuzun her yerinden fazla olan kilolarınızı vermek için kardio ya da tüm vücuda yönelik direnç egzersizleri  yapmalısınız.  Zayıf olan ve aktive edilmeyen kas gruplarınız daha fazla yağ depolayacaklardır. O yüzden tüm vücudunuzu eşit şekilde çalıştırmanız gereklidir.

Kalflar Nasıl Gelişir?

kalf kası

Kalf kasları ufak fakat çok zor gelişen bir kas grubudur. Bir çoğunuzun (bende dahil) bu kas grubundan nefret ettiğinden eminim. Özellikle genetik olarak kalfları zayıf olan sporcular, bu kas grubundan iki kat daha fazla nefret ediyordur. Bu yazımda kalflarınızı geliştirmenin en etkili yolunu size anlatacağım.

Birinci Çalışma Tekniğim

Hafif kilo çok tekrar : 15-25 arası tekrar ve yükselme hareketini yaparken seri bir şekilde, gerilimi düşürmeden yapmalıyız. Kalflarımızı bu şekilde çalışarak inanılmaz bir gerilime sokarız ve kaslarımız muazzam şekilde yanar. Yalnız yükselme hareketini yaparken, ayak parmaklarımızla tam inmeli - tam kalkmalıyız. Kısacası hareketin hakkını vermeliyiz.

baldır kaslarıİkinci çalışma tekniğim :

Ağır kilo az tekrar : Kilolarımızı arttırıyoruz, tekrar sayımızı 8-10 arası yapıyoruz.Özen göstermemiz gereken nokta; yükselirken parmak uçlarımızla 1-1,5 saniye bekliyoruz.Bunu aynı şekilde ayak parmaklarımızla inerken de yapıyoruz(aşağıda 1-1.5 saniye bekliyoruz). Zaten bu şekilde çalıştığımızda 8-10 tekrardan yukarı tekrar yapmamız imkansız hale geliyor ve kalflarımıza maksimum derecede şiddet uygulamış oluyoruz.

Favorim birinci çalışma sistemim olsa da, yine de kaslarımız sürekli aynı çalışma sisteminden sıkılacaktır. Bu yüzden kaslarımız sisteme doyduğun da, ikinci çalışma sisteminin önemi ortaya çıkacak. Bununla birlikte birinci çalışma sistemimizden aldığımız verimin devamını, ikinci çalışma sistemimizden alacağız. Ayrıca şu noktalar unutulmamalıdır ki; vücudunuzu en iyi tanıyan sizlersiniz, her iki çalışma sistemini de denemenizi öneriyorum. Denemelerinizin sonucunda, hangi çalışma sisteminin size daha çok yarayacağını fark edeceksiniz. Unutmayınız ki genetik faktörler, çalışma prensiplerinde de çok önemli yer teşkil eder.

Not : Isınma ve esneme hareketlerini asla küçümsemeyin. Ne yaparsanız yapın, hangi sistemi uygularsanız uygulayın, sakatlanma riskini göz arda etmeyin! 

24 Aralık 2015 Perşembe

Lazar Angelov Kimdir?

lazar angelov pozu

Lazar Angelov profesyonel vücut geliştirmeci, fitness antrenörü ve fitness modeldir. Fitness'ın Kralı olarak tanınmaktadır. 1984 yılında Bulgaristan'ın Sofya kentinde dünyaya gelmiştir. Sporla tanışması basketbol sayesinde olmuş. Bu konuda kendisini iyi geliştirmiş ancak talihsiz bir sakatlık sonucunda basketbola ara vermek zorunda kalmış.

Geçirdiği talihsizlik sonucunda yaralanan bölgesini iyileştirmek ve eski formuna getirmek amacıyla ağırlık antrenmanları ile tanışmış. Bu sırada askerlik görevini yapan Lazar Angelov, yaptığı antrenmanlardan aldığı sonuçlar doğrultusunda kariyerini vücut geliştirme üzerine yapma kararı almış.

lazar angelov vücuduVücut geliştirme sporuna başlamadan önceki hallerini ve 3 yıl içerisindeki muazzam değişimini konu alan before-after videosu sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. O video belki de kariyeri açısından bir dönüm noktası oldu.

Kariyerine personal trainer olarak devam eden Lazar Angelov aynı zamanda spor salonu işletmekte, fitness modellik yapmakta ve çeşitli tv programlarında jüri üyeliği yapmaktadır.

Lazar Angelov Boyu ve Kilosu

Lazar Angelov hakkında en çok merak edilen konulardan biri de kilosu ve boyu elbette. Lazar 180 cm boya ve 88 kilo vücut ağırlığına sahiptir. Bulk döneminde kilosu 106'lara dayanabilmektedir. Definasyon döneminde ise 88 kilo vücut ağırlığı ile yağ oranını çok rahat yüzde 5'lerin altına çekebilmektedir.

Yılın büyük bir bölümünde yağ oranının bu kadar düşük seviyelerde olması bir çok vücut geliştirmeci tarafından merak edilen ve akıllarda soru işareti bırakan bir konudur.

Lazar Angelov motivasyon videosunu izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Lazar Angelov - Before After



Lazar hakkındaki kişisel yorumum : "Bu kas kütlesine sahip ve bu yağ oranına sahip bir çok sporcu gösterebilerim sizlere. Ancak bu kadar estetik başka bir vücut daha gösteremem. Bence Lazar Angelov estetik ve simetri açısından insan vücudunun gelebileceği son noktayı temsil ediyor. "